Thursday, 24 January 2013

KEHIDUPAN DI KAMPUS(◦'⌣')♥('⌣'◦) (⌣́_⌣̀) ♡

assalamualaikum..
bismillahirahmanirrahim..
aq nak cakap sal kehidupan kat kampus..tak kira la IPTA k IPTS atau kolej..dulu kononnya aq rasa duduk kat u nie best sbb bebas dari pandangan dan pemantauan keluarga..kira senang la nak wat pape pon kan..nak kluar ke sana ke sini balik lwat malam tak kan ade sape2 pon yang halang and marahkan kite..tu yang aq pk..tapi hakikatnya taklah seseronok tu..ye!!kehidupan di kampus nie mmg bebas kalau kita yang pk kan macam tu..sebenarnya tak pon..bukan u tu yang buat kita jadi bebas tapi diri kita,,diri kita..!!!!!!semuanya terletak pada diri..awak nak jadi jahat ke baik ke terpulang pada diri awak..

di kampus nie semuanya kita kena buat sendiri..nk makan kna turun kluar bli makanan sendiri,takde lagi mak yang akan berhempas pulas kat dapur dan kita tengok tv kat depan..bila makanan siap p makan..dah takde..esaimen yang bertimbun2 kena siapkan sampai lewat malam..kadang pagi pon ade..dulu time sekolah mak ayh selalu pesan..jangan tdo lewat2 besok sekolah..''mak,sekarang dah tak mcm dulu..pkul 10 dah kne tdo..kje kat sini byk mak..''huhuhu..

kat kampus nie kita kna aktif..tp jgnla smpai tak de msa untuk study..sbbnye keaktifan kita kat kampus nie la yg nak ajar kita mcmne nak adakan program..wat kertas kja..sebab ilmu bukan hanya dalam klas je..ilmu dalam klas takkan pernah cukup..tu yang ckgu aq ajar..alhamdulillah..setakat nie aq masih boleyh manage masa aq untuk belajar,main,untuk persatuan and masa rehat..hehe..walaupon penat uruskan semuanya..tp aq enjoy..kawan aq pesan..bila kita ikhlas buat sesuatu tu kita akan rasa seronok dan kita akan enjoy dengan ap yang kita buat tu..so,ikhlaskan hati mu..hehe..

seronoknya bila kat kampus bila ada duit..selalunya time PTPTN masuk tu la ramainye mahasiswa mahasiswi yang akan menampakkan muka mereka kat shopping mall..kadang beli hp barula..bg aq biarla kita gunakan duit tu utk bnda yang berfaedah..tu bila ada duit..kalau tak duit...??hrrrmmmm..mkn pon megi je,biskut..alahai..ksiannya..selalu sgt jadi kat student2 aq rasa..terutamanya bg dorang yang boros ktika berbelanja..termasuk la aq..hehehe..

bg aq..kehidupan kat kampus ni bukan la sesenang yang aq fikirkan dulu..boleh njoy sepanjang msa..ye mmg njoy..tp tak seseronok bila family ada di sisi..ap2 pon..hidup msti di teruskan..ni takdir ALLAH berikan pada aq so aq kna galaskan amanah nie dgn sebaik mungkin..do the best on your life..!!!