Friday, 11 October 2013

Terlajak Perahu Boleh Di Undur, Terlajak Perbuatan Sendiri la Tanggung..

BISMILLAHIRRAHAMANIRRAHIM
ASSALAMUALAIKUM..



Apa khabar HATI??
SIHAT tak??
kalau tak sihat pergila ke klinik HATI..
tapi ada syaratnya..
first,
kena amek wuduk dengan niat yang ikhlas..


second,
buat solat sunat


third,
kena baca AL-QURAN,


then,
berdoa..



lepas tu sure2 la sy jamin anda akan dapat ubat yang paling berkesan..
tak de ubat lain dalam dunia ni yg boleh tandingi keberkesanan ubat ni..
hati akan tenang..
kalau dalam keadaan marah tu mesti terus sejuk mcm ketul ais kat kutub ice..haha

terlajak perahu boleh unduq
terlajak kata hati yg parah..
bukan sebelah pihak j maybe 2 3 4 dan ramai lg..
hurmm..redha jelaa..
haihh..lelah betullaa..
*jgn mengeluh k merungut ok..
ok ok tak buat dah..
tulaa..buat apa bnda tak mau pikiaq habis luaq dalam..
main sebut jaa..tu la mulut..
orang dulu2 dah kata..
kerana mulut badan binasa..
laaa ni terima la padah dy..

sekarang ni tak taw nk pujuk,
k nak terus nangis tanpa buat apa2
atau biarkan mcm tu j..
huaaaa...
seriuss sedih habaq p..
ayat memujuk dah habis..
huhuuu..

>>><<<

dear awak,
sy nak mntak maaf sesangat-sangat atas perbuatan sy yg teruk tu..
sy buat ap sllu tak fikir dulu..last2..
awak jugak yg sakit hati..
awak sllu jaga hati sy supaya tak terluka..
tapi apa yg sy buat..??
sy tak pandai nk hargai apa yg sy ada..
tak pandai nk jga apa yg sy dapat..
sy tahu even awak maaf kan sy tapi awak mesti tak dapat lupakan ap yg sy buat..
sbb awak seorang yg bukan pelupa..
macam gelas yg pecah takkan sama jika digamkan semula retak tu..
huu..
sy ni sangat teruk..selalu buat onar dalam hubungan kita..

maafkan sy ye awak..
T_T

sy sedih sangat bila buat awak sedih..
sy tak mampu nk bg kegembiraan pada awak..
huu..
maafkan sy..


even im bad,
but i do not to lose u,
to lose your love..
coz
i really love u..
T_Y

lots of love : nurul_nazrin

Thursday, 10 October 2013

E.M.O.T.I.O.N.S


..السلام عليكم ورحمة الله وبركاته..

Alhamdulillah dengan rahmat ALLAH yang Maha Agung yang telah menganugerahkan setiap makhluknya akan perasaan yang tak dapat di gambarkan, malah juga tak dapat merasakan bagaimanakah rupanya..
hanya orang berada dalam situasi itu yang dapat merasakan keadaan perasaan tersebut..
begitulah juga dengan diri ini..
punya perasaan yang sukar di ungkap dengan kata2 mahupun perbuatan..*ye ke??haha
semenjak cuti semester 3 ni bermula, 
yess, sy mengaku mmg seronok kan cuti..sp xsuka cuti..
tp tulaa..
tak best bila tak buat apa2..
bosan kodd..
hurmm..dah la kawan2 semua cuti xsama..
nk kluar pon malas bila sesorang..
so amek keputusan stay j dalam rumah dan habiskan baca novel..
haaa..pgi tadi sebelom gosok gigi dan mandi wajib habiskan bacaan novel..sayang kodd nk tggal..nk habiskan semalam rsa mengantok sgt..
*AWAK SUKA SAYA TAK??


tu lah tajok novel tuh..memang best and sangat2 detail penceritaannya..kalau skip mmg xtakkan faham..
dan novel ni novel ketiga yang versi islamik yang pernah ceq baca..
suka watak hero and heroin dlm tu..dan kisah ni plak kebetulan berlaku di TERENGGANU..kawasan TER ( Terengganu Equestrian Resort) sumpah nk habaq..tempat tu mmg cantik..kami dah pernah p sana byk kali jgak la..selalu p tengok matahari terbenam..mmg mengasyikkan..dan sangat2 indah waktu tu..kalau dpat saksikan dengan yang tersayang kan lg best..hope one day akan jadi kenyataan..

 >>>>><<<<<


semakin lama mengenali hamba ALLAH ni..hati semakin rasa mahu dekat dengannya..diri ini sentiasa dekat denganNYA, berdoa semoga dia ditakdirkan menjadi milikku..dan aku menjadi miliknya selamanya di dunia mahupun di akhirat kerana aku sungguh menginginkannya menjadi milikku
..aku tak mahu yang sempurna kerana aku bukan sempurna..biarlah kekurangannya menjadi pelengkap hidupku dan kekuranganku menjadi pelengkap hidupnya..
semakin lama mengenalinya semakin aku merasa ingin sgt berada di sampingnya..
menjaganya tika sihat mahupun sakit,
menyayanginya sepenuh jiwaku,
mencintainya dengan seadanya,
mengasihinya seperti diriku,
dan banyak lagi yang ingin aku kongsi bersamanya..

>>>>><<<<<

hari-hari yang berganti..
hari-hari di lalui,
umpama mawar merah yang mekar menawan..
wajah sentiasa di hiasi dengan senyuman
walaupun kadang-kadang lidah tergigit..
namun tetap kan tersenyum dengan usikan dan lawaknya..
walaupun tak pandai memujuk namun sy tetap terpujuk dgn kejujurannya..
itulah istimewanya awak bg sy..
awak setia pada yang satu..
sentiasa jujur meski pahit utk ditutur..
sentiasa menerima segala kekurangan diri ini..

>>>>><<<<<
DEAR awak..
terima kasih kerana sudi menjadikan sy yg teristimewa dalam hati awak..
rasa sy sgt2 bertuah..sampai tak tahu nk cakap..*idea hilang asek senyum j..hee..

<3 MIRROR <3




*sebenarnya taktawlah tajuk ni sesuai ke tak ngan story ni..hahaha..hentam sajalaa labu..

lots of love : n_n