Friday, 11 October 2013

Terlajak Perahu Boleh Di Undur, Terlajak Perbuatan Sendiri la Tanggung..

BISMILLAHIRRAHAMANIRRAHIM
ASSALAMUALAIKUM..



Apa khabar HATI??
SIHAT tak??
kalau tak sihat pergila ke klinik HATI..
tapi ada syaratnya..
first,
kena amek wuduk dengan niat yang ikhlas..


second,
buat solat sunat


third,
kena baca AL-QURAN,


then,
berdoa..



lepas tu sure2 la sy jamin anda akan dapat ubat yang paling berkesan..
tak de ubat lain dalam dunia ni yg boleh tandingi keberkesanan ubat ni..
hati akan tenang..
kalau dalam keadaan marah tu mesti terus sejuk mcm ketul ais kat kutub ice..haha

terlajak perahu boleh unduq
terlajak kata hati yg parah..
bukan sebelah pihak j maybe 2 3 4 dan ramai lg..
hurmm..redha jelaa..
haihh..lelah betullaa..
*jgn mengeluh k merungut ok..
ok ok tak buat dah..
tulaa..buat apa bnda tak mau pikiaq habis luaq dalam..
main sebut jaa..tu la mulut..
orang dulu2 dah kata..
kerana mulut badan binasa..
laaa ni terima la padah dy..

sekarang ni tak taw nk pujuk,
k nak terus nangis tanpa buat apa2
atau biarkan mcm tu j..
huaaaa...
seriuss sedih habaq p..
ayat memujuk dah habis..
huhuuu..

>>><<<

dear awak,
sy nak mntak maaf sesangat-sangat atas perbuatan sy yg teruk tu..
sy buat ap sllu tak fikir dulu..last2..
awak jugak yg sakit hati..
awak sllu jaga hati sy supaya tak terluka..
tapi apa yg sy buat..??
sy tak pandai nk hargai apa yg sy ada..
tak pandai nk jga apa yg sy dapat..
sy tahu even awak maaf kan sy tapi awak mesti tak dapat lupakan ap yg sy buat..
sbb awak seorang yg bukan pelupa..
macam gelas yg pecah takkan sama jika digamkan semula retak tu..
huu..
sy ni sangat teruk..selalu buat onar dalam hubungan kita..

maafkan sy ye awak..
T_T

sy sedih sangat bila buat awak sedih..
sy tak mampu nk bg kegembiraan pada awak..
huu..
maafkan sy..


even im bad,
but i do not to lose u,
to lose your love..
coz
i really love u..
T_Y

lots of love : nurul_nazrin

Thursday, 10 October 2013

E.M.O.T.I.O.N.S


..السلام عليكم ورحمة الله وبركاته..

Alhamdulillah dengan rahmat ALLAH yang Maha Agung yang telah menganugerahkan setiap makhluknya akan perasaan yang tak dapat di gambarkan, malah juga tak dapat merasakan bagaimanakah rupanya..
hanya orang berada dalam situasi itu yang dapat merasakan keadaan perasaan tersebut..
begitulah juga dengan diri ini..
punya perasaan yang sukar di ungkap dengan kata2 mahupun perbuatan..*ye ke??haha
semenjak cuti semester 3 ni bermula, 
yess, sy mengaku mmg seronok kan cuti..sp xsuka cuti..
tp tulaa..
tak best bila tak buat apa2..
bosan kodd..
hurmm..dah la kawan2 semua cuti xsama..
nk kluar pon malas bila sesorang..
so amek keputusan stay j dalam rumah dan habiskan baca novel..
haaa..pgi tadi sebelom gosok gigi dan mandi wajib habiskan bacaan novel..sayang kodd nk tggal..nk habiskan semalam rsa mengantok sgt..
*AWAK SUKA SAYA TAK??


tu lah tajok novel tuh..memang best and sangat2 detail penceritaannya..kalau skip mmg xtakkan faham..
dan novel ni novel ketiga yang versi islamik yang pernah ceq baca..
suka watak hero and heroin dlm tu..dan kisah ni plak kebetulan berlaku di TERENGGANU..kawasan TER ( Terengganu Equestrian Resort) sumpah nk habaq..tempat tu mmg cantik..kami dah pernah p sana byk kali jgak la..selalu p tengok matahari terbenam..mmg mengasyikkan..dan sangat2 indah waktu tu..kalau dpat saksikan dengan yang tersayang kan lg best..hope one day akan jadi kenyataan..

 >>>>><<<<<


semakin lama mengenali hamba ALLAH ni..hati semakin rasa mahu dekat dengannya..diri ini sentiasa dekat denganNYA, berdoa semoga dia ditakdirkan menjadi milikku..dan aku menjadi miliknya selamanya di dunia mahupun di akhirat kerana aku sungguh menginginkannya menjadi milikku
..aku tak mahu yang sempurna kerana aku bukan sempurna..biarlah kekurangannya menjadi pelengkap hidupku dan kekuranganku menjadi pelengkap hidupnya..
semakin lama mengenalinya semakin aku merasa ingin sgt berada di sampingnya..
menjaganya tika sihat mahupun sakit,
menyayanginya sepenuh jiwaku,
mencintainya dengan seadanya,
mengasihinya seperti diriku,
dan banyak lagi yang ingin aku kongsi bersamanya..

>>>>><<<<<

hari-hari yang berganti..
hari-hari di lalui,
umpama mawar merah yang mekar menawan..
wajah sentiasa di hiasi dengan senyuman
walaupun kadang-kadang lidah tergigit..
namun tetap kan tersenyum dengan usikan dan lawaknya..
walaupun tak pandai memujuk namun sy tetap terpujuk dgn kejujurannya..
itulah istimewanya awak bg sy..
awak setia pada yang satu..
sentiasa jujur meski pahit utk ditutur..
sentiasa menerima segala kekurangan diri ini..

>>>>><<<<<
DEAR awak..
terima kasih kerana sudi menjadikan sy yg teristimewa dalam hati awak..
rasa sy sgt2 bertuah..sampai tak tahu nk cakap..*idea hilang asek senyum j..hee..

<3 MIRROR <3




*sebenarnya taktawlah tajuk ni sesuai ke tak ngan story ni..hahaha..hentam sajalaa labu..

lots of love : n_n








Thursday, 26 September 2013

ke manakah hilangnya JIWA..

بسم الله الرحمن الرحيم

..السلام عليكم جيوا



kemanakah hilangnya jiwa ku 
yang dulu umpama tembok batu gah 
yang sukar roboh dek kerana kata2 manusia dan perilaku mereka..
kemanakah hilangnya jiwa ku 
yang dulunya kental tak lut dek senjata tajam yang menikam..
kemanakah hilang jiwaku 
yang dulunya mampu berenang di lautan tanpa lelah dan mengalah..

hati ini kini,
seperti tembok usang menanti masa untuk menyembah bumi,
hati ini,
umpama pokok mati yang menanti saatnya tumbang ilal ardi,
hati ini,
umpama laut mati yang tiada fungsi lagi,


ya ALLAH..
di saat hambamu ini diuji dengan sakit yang sikit,
tanpa mereka yang disayangi,
hati mula meruntun..
agar mereka disisi..
kerna aq sendiri..
hati ini, jiwa ini, diri ini,
tak kuat nak berdepan dengan semua ini dengan sendiri..
hadirkanlah mereka pada hati ini..
agar aku tidak bersendiri di sini..
di bumi asing jauh dari mereka yang disayangi..



lots of love : n_n

Wednesday, 11 September 2013

MAYA-LARA

Tengok tajuk pon dah takde semangat,

ASSALAMUALAIKUM akhi, ukhti

MAYA..
dulu aq impikan yang hari ni akan buat aq rsa happy bersama kawan2 dan yang paling penting si dia yang akan menggembirakan hari SPECIAL aq ni..
kawan-kawan buat surprise untuk aq mcm yang aq selalu plan untuk bday kawan2 aq yg lain..
dapat hadiah dr kawan2..
dpat ucapan dr dorang..
mesti best..

LARA..
tapi malangnya aq xtahu bila tiba hari yang di nantikan aq jadi sebak dan ingin menangis sepanjang hari..berteleku di atas sejadah lagi lah..bergenang air mata nie..
Ya ALLAH, kenapa hal ini terjadi..aq ingin kan kegembiraan..
di ketika menyambut hari aq mengenal dunia..
mungkin aq banyak buat salah dekat mereka secara tak sedar..
lalu aq dirasakan tidak penting..

ketahuilah..
aq manusia yang punya rasa,
rasa ingin bahagia,
di samping mereka yang di sayangi..

aq plak awal2 lagi dah buat si dia sedih dgn sikap aq sbb p post gmbaq dy zaman dulu2..
pastu balik meeting semalam aq pon dgn rela hati p la edit and padam balik..
sebak jugak time tu..
ye la kan..dah penat2 berhempas pulas mengarang mengedit bagai..tetiba di suruh padam..ok fine..im done..
takpela..sy ok..sy dah besar..
then..
nak study memang dah takde mood time tu..
aq pon stalk la instagram si dia yang tersayang..
pastu tetiba air mata meleleh lagi tanpa ku sedar..
tengah2 menangis tu *empangan air mata ni selalu rosak..
dapat mcg dri si dia..
wish my bday..
11.59pm 11september2013
lagi la nk nangis..
takpe..
reply mcg dy..
lpas tu tak tahan sgt..sy terpaksa tipu awak ckp yang sy dh ngntok..
padahal sy menangis time tu..
kol free time tu..sy pon amek keputusan kol sepupu..yg selalu menjadi pendengar dan penasihat yang setia..
kol2 belom sempat bg salam lg dy ckp..taw dah..mesti ad problem..
haha..tu la nmpak sgt selalu cari dy time ada masalah j..
lepas cakap semua kat dy..
baru la lega sikit..
aq pon start mcg dy balik..
then kami pon ok..
wlaupon sebenarnya tak..
esoknya sampailah ke malam ni..
masih belum lagi nmpak sinar bahagia yg kan menjelma untuk hari bersejarah aq ni..
mungkin dah di takdirkan hari ni aq bersedih je..
sebab sebelom ni aq dah happy kan..
ya ALLAH berikan aq sedikit masa utk berasa gembira hari ni..

hidup ni xselalunya akan berada di atas..

lots of love : nurulnazrin






Tuesday, 10 September 2013

H . A . R . I . B . E . R . S . E . J . A . R . A . H

Bismillahirrahmanirrahim..

ASSALAMUALAIKUM,

Sudah berapa hari ‘hati’ ini di tinggalkan.. di biarkan ia bersendirian tanpa di endahkan perihalnya.
Sehinggakan dia merajuk lalu membawa diri.. tidak mahu di sentuh lagi mahupon di layan..

Alahai, madah gila ayat..
cuma nak sampaikan yang blog ni awalnya xboleh bukak coz tetiba plak otak ni fenin2 and terlupa passwordnya.. yela kan timah, senah, jah, kak dah..dok sja2 p mkn semut..mana tak lupanya.. 
*kesian dekat kau semut tak pasal2 engkau di salahkan..

EHEM3..
sakit*(demam) pulak hari ni..dengan mata yang tak cukup tidoq..kepala yang fenin2 di tambah pula dengan perut yang lapaq tetiba hati ni pula merintih utk meluahkan rasa di sini..

>>>>><<<<<<

-->> 2 the .
hari ni TENGKU PERMAISURI nak catatkan hari2 bersejarah dalam hidup BETA..
ok..
mulakan dengan hari lahir Beta..opcos la..
besokla Hari Bersejarah tu..
11SEPTEMBER1994
*bunga api meletup2 kat luaq..lampu terpadam pastu kek pon sampai..(berangan)

SELAMAT HARI KELUAR PERUT NURUL..
besok dah tak boleh dah guna istilah 'sweet 18' sbb dah tua..oppss..tak lagi selagi ada no 1 kan depan umor i its mean that im still young..macam budak 10 tahun lagi ok..still anak manja my PAPA, DAD, ABI, ABUN, ABAH, WALID, apa pon panggilan dia..me called him AYAHH..hee..love you ayah..dengan mak pon manja jugak..tapi lebih manja with my ayah..
SYUKRAN JAZILAN ILA UMMI lianna tahmili wa beranakkan akak and menyusukan akak and all kind yang mak dah buat utk akak smpai la akak dah jadi macamni..hee..
*nah kiss dari akak utk mak and ayah..muaahhhhhhh infinity :)

HARI LAHIR AHLI KELUARGA..
*tudung kena tiup angin kencang sila abaikan

AYAH 1 APRIL 1960
ADEK 15 MAY 1996
EMAK 1 JUNE 1968
*ayah, adek, mak direct j..last part sy nak dekat hujung tahun..
tak kesah lah..atleast lahir jugak..huu

lepas tu plak..
3.3.2009 ^_^
mengikut kamus hidup sy dan awak..hari ni la firstday kita jumpa..
2009, 2010, 2011, 2012, 2013 
ok..dah lama kita kenal..dah macam2 halangan, ujian, kesweetan dan kesukaan dan macam2 lagi dah kita lalui sampai la detik hari ni..
harap apa2 pon yang akan berlaku lepas ni kita still boleh hadapi dengan penuh tabah dan sabar..
saya HARAP sangat bahawa sayalah tulang rusuk awak yang hilang tu..
kita doa sama2 ehh semoga kita di takdirkan oleh ALLAH untuk bersama suatu hari nanti..
AMINN..

>>>><<<<

lepas tu pulak..
kisahnya bermula dengan >>wonderpets<<
masa tu sy kat IPOH..dan awak kat TAIPING..
kita dok meseg time tu sambil sy baca novel 'akukah milikmu?'
dan awak tengah layan wonderpets.. :p
tetiba meseg awak tu buat sy berdebar nervous yang sgt2..hahaha
sy pon tak sabaq sgt time tu nak tahu apa yang awak nak sampaikan smpai buat keputusan nk call awak terus..
*nampak ketidaksabarannya kat situ..
yes, i am..sy memang tak suka menunggu lama2..
call2 awak angkat dan cakap 'sebenaqnya..sebenaqnya..sebenaqnya.. *muka sy dah merah time tu..hahaha
sambung balik...wonderpets dah habis..sy nak pergi semayang zohoq'
saya pon..ok fine..malu sangat..hahaha..
tapi ada hati yang sedang berbunga mekar time tu..
jawapan yang sy nantikan selama ni..
yang sy tak bertepuk sebelah tangan..lalala

>>>><<<<

segala-galanya bermula dari situ..
tahun 2010 DISEMBER tak silap la..
ok..sejarah pasal kita sy tak pernah FAIL..hahaha

>>>><<<<

then your BIRTHDAY jugak wajib termasuk dalam senarai tarikh bersejarah dalam hidup i..


23 AUGUST 1991
HARI TU SY TAK WISH KAT SINI..
cadangnye nak buat sekali ngn bday sy..lalala..
*pentingkan diri
*dan sy akan ingat tarikh ni sampai bila2..selagi ingatan ni masih waras..insyaALLAH
kita beza 3 tahun..ok la tu xnmpak la yang awak tu TUA sangat dari sy..lalala..
hadiah tahun ni masih lagi dalam tangan sy..nnti jumpa claim taw..jangan lupa..hee

ini lah antara hari2 bersejarah dalam hidup sy..ada lagi..tp macam tak berapa nk penting sangatla..huu

<3 n_n <3

lots of love : nurul_nazrin











Monday, 2 September 2013

TUHAN JAGAKAN DIA

ASSALAMUALAIKUM...
dan salam
2 SEPTEMBER 2013..
apa kena mengena ngn tarikh nie??
Haaa..nak habaq la ni..hari ni kat UniSZA *yelar u sy dok menimba ilmu ni la..
Ramai orang datang..berpusu-pusu sampai takde ruang nak parking kereteeeee..
Sempat la sat usyar2 budak2 dip and ijazah yg baru masuk..
*xtengok secara detail ok, I jaga mata I, U.. :P
Macam2 gelagat ada..
ada yang bawak beg besaq *confirm ar, bukan nk dok 3 hari..smpai habis sem kottt
yang nk tergelak tu..
hari ni, semata2 nak tengok budak2 mendaftar boleh pulak si AMALIYA

haaa..ni la Amaliya Mohamad Rosman
Disebabkan dia la.....
akak a.k.a Wahidah Mohd Nor
aq
&
Fatin Abdul Halim
kawan2 yang selalu ada kemana sahaja
*abaikan pipi saya tu.. :P

ok, teruskan cerita...

.......terpaksa ikot jalan jauh nak pergi kelas..ikot kau jelah MEKYAH*jangan marah
Sebenarnya takdak pape pon..cam biasa la..cuma ramai la jugak orangnya dari biasa..haha
lepas tu jalan cam biasa pergi kelas dan balik kelas..
yang bestnya hari ni, kelas satu je..
HADIS..
kelas yang sepatutnya pukol 10-11 telah pon terbatal dengan sendirinya last minute..
gamaknya kau jah bila dah siap2 tetiba kelas batal tak ke hangen satu badan..
takpe.. *rilek brother,brother rilek
kitorang pon menghalakan kaki kitorang menuju ke PERPUSTAKAAN U untuk melunaskan hajat*assignment yang masih belom digerakkan *bukan malas ehh..lect baru bg tajuk minggu lepas..
kitorang pon "lepak" kat library tu sampai pkol 10.45..
then kitorang pon gerak pergi kelas HADIS *11-1petang
kononnya hari ni ada test hadis yang ke empat shj
tetiba kwan2 cakap kena tasmi' hadis 11 smpai 20
haaa...masa ni, perut gua dah memulas tahap rollercoaster tawuk..
rasa mcam nak demam tetiba plak..
tapi!!!!!!
ALHAMDULILLAH,
naseb menyebelahi sy,
hari ni takde test mahupon tasmi',
belajar macam biasa j Awak.. ^_^
bila duduk dalam kelas,
perkataan keramat yang selalu di nantikan ialah
'WALLAHUA'LAM'
hahaha
maka tamatlah kelas..
lepas tu halatuju terus ke kafe bagi memenuhi tuntutan perut yang dari pagi tak di beri perhatian..
semasa ana, Amaliya dan Wahidah tengah makan dengan khusyuknya,
ada seorang hamba ALLAH ni menepuk bahu ana dan memberitahu dengan dukacitanya
kelas selepas ni pon BATAL..
kami pon apa lagi..makan tak hengat dunia la..fefeeling makan sampai pkol 145..
lepas makan, perut pon dah kenyang, hati dah bahagia..
makanya tuntutan mata pula mintak supaya di turuti..masing2 membawa diri ke bilik masing..
dan semuanya zZzZzzz..

P/S : frens never die, insyaALLAH hatta JANNAH
TUHAN, JAGAKAN MEREKA..

>>>>><<<<<<
DEAR MY SUNSHINE, BINTANG HATI, PEMILIK HATI, BUAHATI dan SEMUA HATI2..
SAYA SAYANG AWAK..lalalala

AWAK,
BILA KITA BERJAUHAN,
SAYA TAK DAPAT NAK LIHAT AWAK,
DAN YANG PALING PENTING...
SAYA TAK DAPAT NAK JAGA AWAK,
TAPI SAYA HARAP AWAK SENTIASA DI LINDUNGI OLEH-NYA,
SAYA HARAP JUGAK SUPAYA AWAK BOLEH JAGA DIRI AWAK,
 BUKAN UNTUK SAYA TAPI UNTUK KELUARGA AWAK..
MEREKA LEBIH SAYANGKAN AWAK..
DAN SAYA PON SANGAT3 SAYANGKAN AWAK..heee
^_^


Hanya dirimu yang ku cinta,
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi,
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku,
Walau ku tahu kau tak sempurna,
Takkan membuat aku jauh darimu,
Apa adanya ku kan tetap setia padamu...

Tuhannn.....
Jagakan dia,
Dia kekasihku kan tetap milikku,
Aku sungguh mencintai, 
Sungguh menyayangi setulus hatiku...

Walau ku tahu kau tak sempurna,
Takkan membuat aku jauh darimu,
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu,

Tuhannn.....
Jagakan dia,
Dia kekasihku kan tetap milikku,
Aku sungguh mencintai, 
Sungguh menyayangi setulus hatiku...

>>>>><<<<<




lots of love : n_n








Sunday, 1 September 2013

H.A.S.I.L T.A.N.G.K.A.P.A.N

Assalamualaikum buat SAUDARA dan SAUDARI sekalian..

>>>>>>><<<<<<<
AWAK,
jumpa lagi kita buat kesekian kalinya..heee
*awal2 lagi nk mintak maaf kat 'PAKCIK' sebab apa??nanti pakcik akan taw jugak..hee..maafkan taw 
*mata berkaca 


>>>>>><<<<<<
Salam diberi pembuka bicara,
Buat santapan anda semua,
*sambung sendiri

Sebenaqnya...
Sebenaqnya....
Sebenaqnya......

nak cakap nie..
urmmm..
nak cakap yang...



Bukan j hari baru malah dah pon masuk bulan baru..
1 SEPTEMBER 2013 *angkat2 kening
ALHAMDULILLAH,
masih lagi di benarkan untuk bernafas hingga ke hari ni..

 SALAM SEPTEMBER DARI KAMI BUAT ANDA SEMUA
SMILE ALWAYS
*chewaaahhhh muka banner..hahaha

>>>>>><<<<<<

HASIL TANGKAPAN??
maaf sekali lagi ye awak..bukan sengaja nk curi..tapi keadaan tak mengizinkan saya mintak izin kat awak..
*kembar saya cakap nak buat surprise tak boleh gitaw,
nanti.......
awak marah dia taw..
salah dia..bukan saya..lalala

>>>>>><<<<<<<
MY FIRST PROJECT

*jangan tangkap gambaq awek sudah
nanti BIG BOSS ni marah, baru taw :P

BUAHATI PAKCIK TUE..
*jeles

KATANYA NI ISTERI NO 2 BELIAU..
NANTI BUAT WARNA NI TAW..
*perhaps..
lalalala

 ANTARA AKTIVITI BELIAU BILA XDAK KERJA..
TANGKAP,EDIT
and semua yang dia edit sy suka sangat
*cuci mata

BELIAU JUGA SUKA MELANCONG
*boleh jejalan nanti.. ^_^
&
TANGKAP GAMBAR PEMANDANGAN
*sesuailah dengan namanya :)


*partime :P
KALAU MEMERLUKAN KHIDMAT BELIAU 
BOLEH HUBUNGI SY.. ^_*
*partime :P
BELIAU SANGAT BERDISPLIN SMS BEKERJA
*ye pak??haha

p/s : walau apa pon awak, sy tetap akan berada di sisi awak.. :)


>>>>>><<<<<<

ISTIKHARAH CINTA,
ANDAI ITU TAKDIRNYA,
JODOH ITU MILIK KITA,
I LOVE YOU, Mr. ARROGANT,
AWAK SUKA SAYA TAK?,

BICARA HATI,
MANISNYA CINTA,
CINTA HIGHCLASS,
AKHIRNYA AKU KAHWIN..

>>>>>><<<<<<

lots of love : n_n



















Friday, 30 August 2013

dedicated to someone SPECIAL in my HEART :)


A.S.S.A.L.A.M.U.A.L.A.I.K.U.M

hari nie,
TENGKU PERMAISURI NURUL ZAHIEDA
ingin mengucapkan 
"SELAMAT MENYAMBUT HARI MERDEKA YANG KE-56
*lompat atas katil sambil jerit MERDEKA 56 kali
demanding sangat nak title tu..haha..hengat sesenang mcm makan siput sedut??
aku masih lagi menapak dalam UniSZA.
jadinya xdapatlah menyempurnakan hajat di hati untuk melihat letusan bunga api yang mcam kaler tu..
*tgk dlm insta j..nak tgk panjang siket search kat YOUTUBE..
Beruntunglah kita masih lagi bernafas dalam negara yang AMAN..
*pray for EGYPT, MESIR, SYRIA, PALESTIN dan NEGARA2 ISLAM yang di tindas
semoga mereka AMAN kembali..
aminnn..

>>>>><<<<<

bercerita pasal 'title atau pangkat'??
Soalan :
kenapa nak pangkat besar??
gaji besar??
rumah besar??
kereta besar??

Jawapan :
 bila dah ada semua tu kita akan bahagia..

Persoalannya disini..betulkah bila ada semua ni baru bahagia??ada j orang miskin yang hidup senang dan bahagia bersama keluarga..
BAHAGIA
bukan letaknya pada PANGKAT @ HARTA..
tapi letaknya nun jauh dalam hati..
bila hati bahagia makanya serinya terpancar di wajah dan seterusnya pada perbuatan..

>>>>>>><<<<<<<
 BAHAGIA??
yaaa..sekarang saya memang bahagia..
hari2 yang di lalui penuh senyuman dan ketawa..
harapnya akan terus berpanjangan sebegini hingga akhirnya..

saya bahagia bila awak berada di sisi,
menemani saya dalam setiap detik masa,
sabar melayan karenah saya yang berubah2 perwatakannya,

TERIMA KASIH
wahai pemilik hatiku,
kerana 
mencintaiku,
menyayangiku,
mengasihiku,
seikhlas hatimu..

>>>>><<<<<

<3 DENGARLAH BINTANG HATIKU <3

Mencintai kerana harta,

takkan bawa ke mana,

lama-kelamaan harta akan berkurangan juga..

seperti kisah QARUN yang tenggelam dengan himpunan hartanya..


Mencintai kerana rupa,

xkan indah selamanya,
kerana usia semakin dewasa,
kerana wajah akan dimakan usia,


meskipon mcam SARJAN anak lima

Proffesor xsiap 

mcam ayah sy pon ada 

saya akan tetap menyayangi awak seadanya ^_^

Mencintailah dia seadanya,
kerana kesempurnaan xkan pernah wujud selamanya,
mencintailah dia dengan kekurangannya,
kerana dia manusia biasa yang banyak khilaf dan dosa,

Bersama awak,
saya bahagia
walaupun kekadang mendung menjelma..
tapi tidak mengapa,
kerana hujan akan turun akhirnya..
di sertakan pelangi yang indah di mata,

Bersama awak,
kekurangan saya menjadi lengkap,
walaupun tidak sesempurna seperti kisah dongeng novel cinta,
tapi saya bahagia,
kerana awak di sisi saya..


muka2 bahagia ^_*



TERIMA KASIH PEMILIK HATIKU,
kerana sudi tumpangkan saya yang berat ni dalam hati awak..

lot of love : nazrin_nurul










Thursday, 29 August 2013

KITA SALING MEMERLUKAN ANTARA SATU SAMA LAIN UNTUK MENJADI LENGKAP


BEGITU JUGA SAYA,
“Saya tak perlukan seseorang yang sempurna, tapi cukup untuk bertemu dengan seseorang yang selalu membuat diriku bahagia dan diriku beerti lebih dari sesiapa pun”


Benar, perbezaan itulah yang menyatukan kita.
 Perbezaan itulah juga yang memenangkan kita.
 Perbezaan itu melengkapkan kita. ^-^
 Tidak lain tidak bukan, kerana hati-hati itu telah dikunci dengan satu kunci UKHWAH. Walau besar mana perbezaan pendapat namun kunci itu berjaya menyatupadukan ikatan hati-hati yang dipilih untuk berada di bawah satu bumbung UKHWAH. Kasih Sayang & CInta tidak boleh dipisahkan. Dan kerana itu juga hati yang terjalin berjaya diikat kerananya. Subhanallah, indah sungguh aturan Allah. Menemukan setiap hati yang berbeza asal, berbeza latar belakang, bebeza pemikiran, berbeza tingkah laku, berbeza pengalaman, berbeza dari segala aspek, namun disatukan dengan kunci tersebut. Terselit sebuah hikmah untuk ALLAH bagi sebuah nilai kemesraan yang sungguh tinggi.

:)
Apabila dirimu meminati seseorang, bermohonlah kepada Allah swt agar hatinya akan kamu miliki .  Jika kamu sangat menginginkannya dengan sebenar-benar keinginan , maka bermohonlah dengan sebenar-benar pengharapan .


•♥• ~~~ •♥•
Andai saya adalah tulang rusuk awak yang telah hilang
Saya berharap
Allah kekalkan hubungan ini hingga akhirnya
Supaya awak akan selalu membimbing saya
 Menjadi wanita yang solehah
Yang nantinya akan menjadi bidadari awak di syurga
Kerana saya ingin kita akan disatukan di dunia dan akhirat
~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~
Andai awak ditakdirkan untuk menjadi ayah buat anak saya
Jadilah ayah yang bisa mendidik anak kita
Agar mereka nanti menjadi anak kebanggaan buat kita di dunia dan akhirat
Iaitu anak yang soleh dan solehah
Yang bisa menjunjung tinggi Agama Allah
~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~
Andai awak ditakdirkan untuk saya
Saya harap awak boleh menjadi imam buat saya  dan anak kita
Awak boleh menjadi pemimpin yang baik dalam rumah tangga kita
Awak boleh mencintai saya apa adanya
Dan boleh melengkapi kekurangan saya dengan penuh kebijaksanaan
~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~
Dan andai saya salah
Tegurlah saya dengan kata-kata awak yang penuh dengan kelembutan dan kebijaksanaan
Andai saya marah
Belailah rambut saya dengan penuh kasih sayang awak
Agar marah saya boleh berubah menjadi kelembutan
Andai saya lupa
Ingatkanlah saya dengan penuh kasih sayang
Agar nanti awak tetap menjadi suri tauladan bagi saya dan anak kita
~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~
Kerana….
Saya hanya mengharapkan imam seperti awak dalam rumah tangga saya
Yang boleh selalu membawa saya ke jalan yang diredhaiNya
Jalan yang menuju syurgaNya bersama diri awak
~♥~ InsyaAllah, aamiin ~♥~



lot of love : n_n

BERI SAYA PELUANG Y_Y




saya yang bersalah bila hati kecilmu terluka,
saya yang bersalah bila awak xlagi percaya pada saya,
saya yang bersalah jika hati kecilmu masih belum bisa menerima,
saya yang bersalah jika awak masih berwasangka,


tapi,
percayala, hanya awak sahaja dalam sangkar hati ini,
percayala, hanya awak sahaja pemilik diri ini,
percayala, hanya nama awak sahaja yang bermain didalam kotak fikiran ini,
percayala, hanya wajah awak yang terbayang di halaman mata ini,

diri ini insan yang banyak melakukan kesalahan padamu,
hati ini yang pernah curang padamu,
nama ini yang pernah melukakan hatimu,
insan ini juga yang pernah merobohkan tembok kepercayaanmu,

saya pohon sangat..berilah peluang terakhir pada saya,
untuk saya buktikan betapa tulusnya cinta,
untuk saya kotakan janji kita yang telah terbina,
untuk merawat kembali hatimu yang terluka,

sayang,
diri ini amat sangat memerlukan awak untuk memimpin saya sampai ke bahtera impian,
diri ini amat sangat memerlukakan awak agar janji kita di realisasikan,


saya lemah tanpa kehadiran awak dalam hidup saya,
saya tak setabah srikandi pahlawan dahulu untuk hidup sendirian tanpa awak,

sayang,
berilah peluang,
untuk saya terus menyayang,





lot of love : n_n

Monday, 26 August 2013

INI KISAH KITA


 

   



seperti kisah dongeng dalam novel cinta, 
setiap cerita punya detik permulaan,
begitu juga dgn kita..
dari kawan kita menjadi sahabat kemudian hadir keserasian..
dan dari keserasian terbit kasih-sayang..
dari situ kita mula mengatur takdir,
mengukir janji sehidup semati,
setiap hari mendatang merupakan babak2 baru dalam kisah cinta kita,
kenangan diukir dgn penuh bahagia,
dan di simpan kemas dlm kotak fikiran..
impian agar kebahagiaan kekal hingga akhirnya,

TAPI,
kita lupa,
rancangan ALLAH itu lebih baik..
yang manis pasti ada pahitnya,
yang suka pasti ada duka,
yang suci pasti ada kotor jua..
langit yang cerah sesekali mendung juga..

kita terpisah jauh,
sy di sini,
awak di sana,
terpisah jauh kita demi mengejar cita-cita,
masing2 membawa haluan yang telah diaturkan,
harap bersatu dipenghujung jalan,
pelbagai ujian kita tempuh,
disitulah kesabaran, kepercayaan dan kesetiaan diuji..
kini,
kita masih di tempat yang sama,
kita yang masih mengayuh bahtera cinta,
kita yang masih belajar mencintai dan dicintai,
belajar menyayangi dan disayangi,

biarlah ustaz sebaik mana pon yg datang,
sy tetap memilih awak,
biarlah dato' sekaya mana pon yg datang,
sy tetap memilih awak..

 DOA
semoga sy adalah tulang rusuk awak yg hilang tu,
semoga ALLAH takdirkan sy adalah jodoh buat awak,
semoga hubungan yg terjalin ini kekal hingga akhirat..

JUJURNYA,
sy lah insan bertuah yang dapat mengenal,mencintai dan disayangi oleh awak..
sy tak mencari yang sempurna tp sy mencari insan yg boleh menerima kekurangan dan kelemahan diri sy..
terima kasih kerana sudi menyayangi mencintai sy seadanya..

lot of love : my_lamborghini