Thursday, 26 September 2013

ke manakah hilangnya JIWA..

بسم الله الرحمن الرحيم

..السلام عليكم جيوا



kemanakah hilangnya jiwa ku 
yang dulu umpama tembok batu gah 
yang sukar roboh dek kerana kata2 manusia dan perilaku mereka..
kemanakah hilangnya jiwa ku 
yang dulunya kental tak lut dek senjata tajam yang menikam..
kemanakah hilang jiwaku 
yang dulunya mampu berenang di lautan tanpa lelah dan mengalah..

hati ini kini,
seperti tembok usang menanti masa untuk menyembah bumi,
hati ini,
umpama pokok mati yang menanti saatnya tumbang ilal ardi,
hati ini,
umpama laut mati yang tiada fungsi lagi,


ya ALLAH..
di saat hambamu ini diuji dengan sakit yang sikit,
tanpa mereka yang disayangi,
hati mula meruntun..
agar mereka disisi..
kerna aq sendiri..
hati ini, jiwa ini, diri ini,
tak kuat nak berdepan dengan semua ini dengan sendiri..
hadirkanlah mereka pada hati ini..
agar aku tidak bersendiri di sini..
di bumi asing jauh dari mereka yang disayangi..



lots of love : n_n

Wednesday, 11 September 2013

MAYA-LARA

Tengok tajuk pon dah takde semangat,

ASSALAMUALAIKUM akhi, ukhti

MAYA..
dulu aq impikan yang hari ni akan buat aq rsa happy bersama kawan2 dan yang paling penting si dia yang akan menggembirakan hari SPECIAL aq ni..
kawan-kawan buat surprise untuk aq mcm yang aq selalu plan untuk bday kawan2 aq yg lain..
dapat hadiah dr kawan2..
dpat ucapan dr dorang..
mesti best..

LARA..
tapi malangnya aq xtahu bila tiba hari yang di nantikan aq jadi sebak dan ingin menangis sepanjang hari..berteleku di atas sejadah lagi lah..bergenang air mata nie..
Ya ALLAH, kenapa hal ini terjadi..aq ingin kan kegembiraan..
di ketika menyambut hari aq mengenal dunia..
mungkin aq banyak buat salah dekat mereka secara tak sedar..
lalu aq dirasakan tidak penting..

ketahuilah..
aq manusia yang punya rasa,
rasa ingin bahagia,
di samping mereka yang di sayangi..

aq plak awal2 lagi dah buat si dia sedih dgn sikap aq sbb p post gmbaq dy zaman dulu2..
pastu balik meeting semalam aq pon dgn rela hati p la edit and padam balik..
sebak jugak time tu..
ye la kan..dah penat2 berhempas pulas mengarang mengedit bagai..tetiba di suruh padam..ok fine..im done..
takpela..sy ok..sy dah besar..
then..
nak study memang dah takde mood time tu..
aq pon stalk la instagram si dia yang tersayang..
pastu tetiba air mata meleleh lagi tanpa ku sedar..
tengah2 menangis tu *empangan air mata ni selalu rosak..
dapat mcg dri si dia..
wish my bday..
11.59pm 11september2013
lagi la nk nangis..
takpe..
reply mcg dy..
lpas tu tak tahan sgt..sy terpaksa tipu awak ckp yang sy dh ngntok..
padahal sy menangis time tu..
kol free time tu..sy pon amek keputusan kol sepupu..yg selalu menjadi pendengar dan penasihat yang setia..
kol2 belom sempat bg salam lg dy ckp..taw dah..mesti ad problem..
haha..tu la nmpak sgt selalu cari dy time ada masalah j..
lepas cakap semua kat dy..
baru la lega sikit..
aq pon start mcg dy balik..
then kami pon ok..
wlaupon sebenarnya tak..
esoknya sampailah ke malam ni..
masih belum lagi nmpak sinar bahagia yg kan menjelma untuk hari bersejarah aq ni..
mungkin dah di takdirkan hari ni aq bersedih je..
sebab sebelom ni aq dah happy kan..
ya ALLAH berikan aq sedikit masa utk berasa gembira hari ni..

hidup ni xselalunya akan berada di atas..

lots of love : nurulnazrin






Tuesday, 10 September 2013

H . A . R . I . B . E . R . S . E . J . A . R . A . H

Bismillahirrahmanirrahim..

ASSALAMUALAIKUM,

Sudah berapa hari ‘hati’ ini di tinggalkan.. di biarkan ia bersendirian tanpa di endahkan perihalnya.
Sehinggakan dia merajuk lalu membawa diri.. tidak mahu di sentuh lagi mahupon di layan..

Alahai, madah gila ayat..
cuma nak sampaikan yang blog ni awalnya xboleh bukak coz tetiba plak otak ni fenin2 and terlupa passwordnya.. yela kan timah, senah, jah, kak dah..dok sja2 p mkn semut..mana tak lupanya.. 
*kesian dekat kau semut tak pasal2 engkau di salahkan..

EHEM3..
sakit*(demam) pulak hari ni..dengan mata yang tak cukup tidoq..kepala yang fenin2 di tambah pula dengan perut yang lapaq tetiba hati ni pula merintih utk meluahkan rasa di sini..

>>>>><<<<<<

-->> 2 the .
hari ni TENGKU PERMAISURI nak catatkan hari2 bersejarah dalam hidup BETA..
ok..
mulakan dengan hari lahir Beta..opcos la..
besokla Hari Bersejarah tu..
11SEPTEMBER1994
*bunga api meletup2 kat luaq..lampu terpadam pastu kek pon sampai..(berangan)

SELAMAT HARI KELUAR PERUT NURUL..
besok dah tak boleh dah guna istilah 'sweet 18' sbb dah tua..oppss..tak lagi selagi ada no 1 kan depan umor i its mean that im still young..macam budak 10 tahun lagi ok..still anak manja my PAPA, DAD, ABI, ABUN, ABAH, WALID, apa pon panggilan dia..me called him AYAHH..hee..love you ayah..dengan mak pon manja jugak..tapi lebih manja with my ayah..
SYUKRAN JAZILAN ILA UMMI lianna tahmili wa beranakkan akak and menyusukan akak and all kind yang mak dah buat utk akak smpai la akak dah jadi macamni..hee..
*nah kiss dari akak utk mak and ayah..muaahhhhhhh infinity :)

HARI LAHIR AHLI KELUARGA..
*tudung kena tiup angin kencang sila abaikan

AYAH 1 APRIL 1960
ADEK 15 MAY 1996
EMAK 1 JUNE 1968
*ayah, adek, mak direct j..last part sy nak dekat hujung tahun..
tak kesah lah..atleast lahir jugak..huu

lepas tu plak..
3.3.2009 ^_^
mengikut kamus hidup sy dan awak..hari ni la firstday kita jumpa..
2009, 2010, 2011, 2012, 2013 
ok..dah lama kita kenal..dah macam2 halangan, ujian, kesweetan dan kesukaan dan macam2 lagi dah kita lalui sampai la detik hari ni..
harap apa2 pon yang akan berlaku lepas ni kita still boleh hadapi dengan penuh tabah dan sabar..
saya HARAP sangat bahawa sayalah tulang rusuk awak yang hilang tu..
kita doa sama2 ehh semoga kita di takdirkan oleh ALLAH untuk bersama suatu hari nanti..
AMINN..

>>>><<<<

lepas tu pulak..
kisahnya bermula dengan >>wonderpets<<
masa tu sy kat IPOH..dan awak kat TAIPING..
kita dok meseg time tu sambil sy baca novel 'akukah milikmu?'
dan awak tengah layan wonderpets.. :p
tetiba meseg awak tu buat sy berdebar nervous yang sgt2..hahaha
sy pon tak sabaq sgt time tu nak tahu apa yang awak nak sampaikan smpai buat keputusan nk call awak terus..
*nampak ketidaksabarannya kat situ..
yes, i am..sy memang tak suka menunggu lama2..
call2 awak angkat dan cakap 'sebenaqnya..sebenaqnya..sebenaqnya.. *muka sy dah merah time tu..hahaha
sambung balik...wonderpets dah habis..sy nak pergi semayang zohoq'
saya pon..ok fine..malu sangat..hahaha..
tapi ada hati yang sedang berbunga mekar time tu..
jawapan yang sy nantikan selama ni..
yang sy tak bertepuk sebelah tangan..lalala

>>>><<<<

segala-galanya bermula dari situ..
tahun 2010 DISEMBER tak silap la..
ok..sejarah pasal kita sy tak pernah FAIL..hahaha

>>>><<<<

then your BIRTHDAY jugak wajib termasuk dalam senarai tarikh bersejarah dalam hidup i..


23 AUGUST 1991
HARI TU SY TAK WISH KAT SINI..
cadangnye nak buat sekali ngn bday sy..lalala..
*pentingkan diri
*dan sy akan ingat tarikh ni sampai bila2..selagi ingatan ni masih waras..insyaALLAH
kita beza 3 tahun..ok la tu xnmpak la yang awak tu TUA sangat dari sy..lalala..
hadiah tahun ni masih lagi dalam tangan sy..nnti jumpa claim taw..jangan lupa..hee

ini lah antara hari2 bersejarah dalam hidup sy..ada lagi..tp macam tak berapa nk penting sangatla..huu

<3 n_n <3

lots of love : nurul_nazrin











Monday, 2 September 2013

TUHAN JAGAKAN DIA

ASSALAMUALAIKUM...
dan salam
2 SEPTEMBER 2013..
apa kena mengena ngn tarikh nie??
Haaa..nak habaq la ni..hari ni kat UniSZA *yelar u sy dok menimba ilmu ni la..
Ramai orang datang..berpusu-pusu sampai takde ruang nak parking kereteeeee..
Sempat la sat usyar2 budak2 dip and ijazah yg baru masuk..
*xtengok secara detail ok, I jaga mata I, U.. :P
Macam2 gelagat ada..
ada yang bawak beg besaq *confirm ar, bukan nk dok 3 hari..smpai habis sem kottt
yang nk tergelak tu..
hari ni, semata2 nak tengok budak2 mendaftar boleh pulak si AMALIYA

haaa..ni la Amaliya Mohamad Rosman
Disebabkan dia la.....
akak a.k.a Wahidah Mohd Nor
aq
&
Fatin Abdul Halim
kawan2 yang selalu ada kemana sahaja
*abaikan pipi saya tu.. :P

ok, teruskan cerita...

.......terpaksa ikot jalan jauh nak pergi kelas..ikot kau jelah MEKYAH*jangan marah
Sebenarnya takdak pape pon..cam biasa la..cuma ramai la jugak orangnya dari biasa..haha
lepas tu jalan cam biasa pergi kelas dan balik kelas..
yang bestnya hari ni, kelas satu je..
HADIS..
kelas yang sepatutnya pukol 10-11 telah pon terbatal dengan sendirinya last minute..
gamaknya kau jah bila dah siap2 tetiba kelas batal tak ke hangen satu badan..
takpe.. *rilek brother,brother rilek
kitorang pon menghalakan kaki kitorang menuju ke PERPUSTAKAAN U untuk melunaskan hajat*assignment yang masih belom digerakkan *bukan malas ehh..lect baru bg tajuk minggu lepas..
kitorang pon "lepak" kat library tu sampai pkol 10.45..
then kitorang pon gerak pergi kelas HADIS *11-1petang
kononnya hari ni ada test hadis yang ke empat shj
tetiba kwan2 cakap kena tasmi' hadis 11 smpai 20
haaa...masa ni, perut gua dah memulas tahap rollercoaster tawuk..
rasa mcam nak demam tetiba plak..
tapi!!!!!!
ALHAMDULILLAH,
naseb menyebelahi sy,
hari ni takde test mahupon tasmi',
belajar macam biasa j Awak.. ^_^
bila duduk dalam kelas,
perkataan keramat yang selalu di nantikan ialah
'WALLAHUA'LAM'
hahaha
maka tamatlah kelas..
lepas tu halatuju terus ke kafe bagi memenuhi tuntutan perut yang dari pagi tak di beri perhatian..
semasa ana, Amaliya dan Wahidah tengah makan dengan khusyuknya,
ada seorang hamba ALLAH ni menepuk bahu ana dan memberitahu dengan dukacitanya
kelas selepas ni pon BATAL..
kami pon apa lagi..makan tak hengat dunia la..fefeeling makan sampai pkol 145..
lepas makan, perut pon dah kenyang, hati dah bahagia..
makanya tuntutan mata pula mintak supaya di turuti..masing2 membawa diri ke bilik masing..
dan semuanya zZzZzzz..

P/S : frens never die, insyaALLAH hatta JANNAH
TUHAN, JAGAKAN MEREKA..

>>>>><<<<<<
DEAR MY SUNSHINE, BINTANG HATI, PEMILIK HATI, BUAHATI dan SEMUA HATI2..
SAYA SAYANG AWAK..lalalala

AWAK,
BILA KITA BERJAUHAN,
SAYA TAK DAPAT NAK LIHAT AWAK,
DAN YANG PALING PENTING...
SAYA TAK DAPAT NAK JAGA AWAK,
TAPI SAYA HARAP AWAK SENTIASA DI LINDUNGI OLEH-NYA,
SAYA HARAP JUGAK SUPAYA AWAK BOLEH JAGA DIRI AWAK,
 BUKAN UNTUK SAYA TAPI UNTUK KELUARGA AWAK..
MEREKA LEBIH SAYANGKAN AWAK..
DAN SAYA PON SANGAT3 SAYANGKAN AWAK..heee
^_^


Hanya dirimu yang ku cinta,
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi,
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku,
Walau ku tahu kau tak sempurna,
Takkan membuat aku jauh darimu,
Apa adanya ku kan tetap setia padamu...

Tuhannn.....
Jagakan dia,
Dia kekasihku kan tetap milikku,
Aku sungguh mencintai, 
Sungguh menyayangi setulus hatiku...

Walau ku tahu kau tak sempurna,
Takkan membuat aku jauh darimu,
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu,

Tuhannn.....
Jagakan dia,
Dia kekasihku kan tetap milikku,
Aku sungguh mencintai, 
Sungguh menyayangi setulus hatiku...

>>>>><<<<<




lots of love : n_n








Sunday, 1 September 2013

H.A.S.I.L T.A.N.G.K.A.P.A.N

Assalamualaikum buat SAUDARA dan SAUDARI sekalian..

>>>>>>><<<<<<<
AWAK,
jumpa lagi kita buat kesekian kalinya..heee
*awal2 lagi nk mintak maaf kat 'PAKCIK' sebab apa??nanti pakcik akan taw jugak..hee..maafkan taw 
*mata berkaca 


>>>>>><<<<<<
Salam diberi pembuka bicara,
Buat santapan anda semua,
*sambung sendiri

Sebenaqnya...
Sebenaqnya....
Sebenaqnya......

nak cakap nie..
urmmm..
nak cakap yang...



Bukan j hari baru malah dah pon masuk bulan baru..
1 SEPTEMBER 2013 *angkat2 kening
ALHAMDULILLAH,
masih lagi di benarkan untuk bernafas hingga ke hari ni..

 SALAM SEPTEMBER DARI KAMI BUAT ANDA SEMUA
SMILE ALWAYS
*chewaaahhhh muka banner..hahaha

>>>>>><<<<<<

HASIL TANGKAPAN??
maaf sekali lagi ye awak..bukan sengaja nk curi..tapi keadaan tak mengizinkan saya mintak izin kat awak..
*kembar saya cakap nak buat surprise tak boleh gitaw,
nanti.......
awak marah dia taw..
salah dia..bukan saya..lalala

>>>>>><<<<<<<
MY FIRST PROJECT

*jangan tangkap gambaq awek sudah
nanti BIG BOSS ni marah, baru taw :P

BUAHATI PAKCIK TUE..
*jeles

KATANYA NI ISTERI NO 2 BELIAU..
NANTI BUAT WARNA NI TAW..
*perhaps..
lalalala

 ANTARA AKTIVITI BELIAU BILA XDAK KERJA..
TANGKAP,EDIT
and semua yang dia edit sy suka sangat
*cuci mata

BELIAU JUGA SUKA MELANCONG
*boleh jejalan nanti.. ^_^
&
TANGKAP GAMBAR PEMANDANGAN
*sesuailah dengan namanya :)


*partime :P
KALAU MEMERLUKAN KHIDMAT BELIAU 
BOLEH HUBUNGI SY.. ^_*
*partime :P
BELIAU SANGAT BERDISPLIN SMS BEKERJA
*ye pak??haha

p/s : walau apa pon awak, sy tetap akan berada di sisi awak.. :)


>>>>>><<<<<<

ISTIKHARAH CINTA,
ANDAI ITU TAKDIRNYA,
JODOH ITU MILIK KITA,
I LOVE YOU, Mr. ARROGANT,
AWAK SUKA SAYA TAK?,

BICARA HATI,
MANISNYA CINTA,
CINTA HIGHCLASS,
AKHIRNYA AKU KAHWIN..

>>>>>><<<<<<

lots of love : n_n